Moco Museum
 • AmsterdamBarcelona
Studio Irma Diamond Matrix2 Website

Studio Irma

Artista contemporáneo, Amsterdam

Descubre nuestras historias

Studio Irma

La artista holandesa Studio Irma (Irma de Vries) es una creadora de exposiciones, espacios, obras de arte y experiencias de arte digital inmersivo. Junto a su fiel equipo multidisciplinario, combina la realidad aumentada, el video mapping, la escultura, la animación por ordenador, la pintura y las técnicas digitales para imaginar lo inolvidable.


Graduada en Videoarte por la Gerrit Rietveld Academie, Studio Irma es una soñadora, una revolucionaria que se sirve de la tecnología digital para conectar a la humanidad. Mediante el espacio, el color, la tecnología, el movimiento y TÚ, como partícipe activo, su obra nos revela un futuro más conectado, más esperanzador. Studio Irma te invita a adentrarte en todo un mundo de nuevas posibilidades.

«¡Cuando pienses en esconderte, es el momento de aparecer de repente!», Studio Irma.


Digital immersive art

Reflecting Forward: In Search of Connectivism
In het Moco Museum in Amsterdam brengt Studio Irma met de expositie Reflecting Forward (Vooruit reflecteren) de eindeloze, mogelijke verbindingen in beeld die wachten om te worden gemaakt. Ga mee in de visie op onze toekomst in deze expositie van digitale immersieve kunst – Vooruit reflecteren: op zoek naar connectivisme.

Diamond Matrix

Als mens staan we van alle kanten onder druk. Maar binnen de maatschappij is falen onacceptabel. Diamanten, die uit koolstof bestaan, ondergaan immense druk waarna ze te voorschijn komen als glanzende juwelen en een van de sterkste materialen op aarde. Dat kun jij ook. Deze installatie met honderden verlichte diamanten laat zien dat we deel uitmaken van een groter geheel en we meer overeenkomsten hebben dan verschillen. Het leven is wanordelijk en hard, maar het maakt ons sterker.

Wie zijn de diamanten in jouw leven?

Kaleidoscoop

Overal ter wereld is de kaleidoscoop speelgoed dat is voorzien van een wonderbaarlijke lens zonder cultureel filter. Een geliefd stuk speelgoed dat je uitdaagt om een wereld vol patronen en verbeelding te bekijken. Studio Irma speelt graag met contrast, het grote en het kleine, inzoomen en uitzoomen. We zijn niet langer toeschouwer, maar bewoner. Deze meeslepende installatie brengt ons terug naar die kinderlijke nieuwsgierigheid, waarmee we ons eindeloze mogelijkheden voorstellen en ons verwonderen.

Bubbles

Elke bubbel is zijn eigen unieke universum van informatie die wordt gevormd door de samenleving, specifieke smaken en gedeelde ideeën. Doordat je je omgeeft met wat je kent en patronen en routines hebt gevormd, leef je in een comfortzone. Maar als we verbinding willen maken - moeten we dan van bubbel naar bubbel dansen?

Connect the Dots & Universe

(Verbind de stipjes & het universum) Alles in het heelal is gemaakt van dezelfde deeltjesmaterie. Deze installatie is een kosmische dans. Een aantal sterrenbeelden bewegen in harmonie langs het firmament en zijn met elkaar verbonden. Aangezien we allemaal deel uitmaken van een fundamenteel systeem, zijn we uitgenodigd om de stipjes te verbinden.

Moco Outside-app

Moco’s missie is het delen van de laatste kunstontwikkelingen en -innovaties. We presenteren de Moco Outside-app! Om precies te zijn, is Moco Outside een immersieve VR-ervaring BUITEN. Het Moco Museum en Studio Irma hebben met succes ‘s werelds eerste digitale Openluchtmuseum vormgegeven! De GRATIS augmented reality-app legt de macht in jouw handen om op het Museumplein in Amsterdam digitale kunst te ontdekken. De tijd is aangebroken waarin we met elkaar een vriendelijker en stralender toekomst tegemoet gaan.

De immersive expositie haalt zijn inspiratie uit Studio Irma’s expositie van digitale immersieve kunst Reflecting Forward binnen in het Moco Museum. Maar wat binnen is, kan ook naar buiten worden gebracht. Ontdek digitale kunst in de buitenruimte terwijl we veilig en collectief bij elkaar komen, en begin met Reflecting Forward: In Search of Connectivism.

“Kunst is als een vreugdevuur. Hier begint het vertellen van verhalen: projecties, gevoelens, gesprekken, verbindingen. We zingen samen. We dansen samen. Het vreugdevuur is een beweging en een kunstwerk. Je bent uitgenodigd.” – Studio Irma

Artistas relacionados

Hortensia chair

Andrés Reisinger

Artista digital contemporáneo, Argentina

MOCO Museum 20201006 0091

Les Fantômes

Artista digital contemporáneo, Bruselas

TEAMLAB FLOWERSPEOPLE

teamLab

Colectivo de artistas contemporáneos, Tokyo, Internacional

Exposiciones de este artista

Copy of Diamond Matrix 8 copy

Digital Immersive Art

Studio Irma / Andrés Reisinger

Moco Museum

Contacto

  • Instagram
  • Tiktok
  • Facebook
  • LinkedIn

  Moco Amsterdam

  Honthorststraat 20

  1071 DE Amsterdam

  amsterdam@mocomuseum.com
  Entradas
  Planea tu visita Amsterdam
  Preguntas Frecuentes Amsterdam
  Contacto Amsterdam
  Eventos Amsterdam
  Colaboraciones & Prensa
  Trabaja con Moco